PAC 1: ACTIVITAT 1. Audiències i alogaritmes dels social media

 

BeReal

Per tal de completar aquesta anàlisi he triat l’aplicació BeReal, la gran novetat dels darrers anys i la que ha intentat mostrar als usuaris que no és necessari tanta edició i planificació a l’hora de penjar una fotografia a les xarxes socials quan pot ser la més espontània i natural.

El funcionament de BeReal va començar l’any 2020 en plena pandèmia mundial, però fins al 2022 no va arribar a la fama en la qual es troba actualment, fins al punt de ser l’aplicació més descarregada des d’iPhone al mes de setembre del mateix any.

BeReal, a diferència de la resta de xarxes socials, no tracta de fer una publicació i esperar a rebre “likes” i comentaris, sinó que un cop al dia envia una notificació als seus usuaris perquè facin una fotografia del moment en el qual es troben, sense la possibilitat d’edició o penjar fotografies ja fetes, han de ser del moment exacte i en publicar la imatge, llavors permet veure el que les persones que segueixen hagin penjat. D’aquesta forma evita el que Instagram provoca, la necessitat de competir entre els usuaris.

NOMBRE DE DESCÀRREGUES DE BEREAL MUNDIAL DES DE GENER FINS AL SETEMBRE DE 2022.

En aquesta gràfica podem analitzar perfectament el gran creixement de l’aplicació durant els primers mesos de l’any 2022. On va guanyar una gran popularitat i durant uns mesos es temia per la resta de xarxes socials. Tot i això no va aconseguir convertir-se en l’aplicació més popular, tal com es pot observar a la següent gràfica, no va ni aconseguir posicionar-se en l’aplicació més descarregada de l’any.